Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Χρήσιμα φυλλάδια που μπορούμε να δώσουμε στους γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Η πρώτη μου γνωριμία με τους νέους μου μαθητές θα γίνει μέσω των γονέων τους, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι δάσκαλοι του παιδιού τους και αυτοί που ξέρουν τις αδυναμίες του, τους φόβους του και τις συνήθειές του.

Συνηθίζεται στο νηπιαγωγείο να δίνεται ένα πρώτο φύλλο γνωριμίας στους γονείς των μαθητών για συμπλήρωση, με σκοπό οι νηπιαγωγοί να έχουν μια πρώτη εικόνα της ταυτότητας του παιδιού που θα φοιτήσει στο νηπιαγωγείο.
Ένα τέτοιο δείγμα φύλλου γνωριμίας σας ετοίμασα μαζί με μια συνοδευτική επιστολή, την οποία θα μπορούσατε να δώσετε στους γονείς των μαθητών σας. 









Ένα επίσης σημαντικό φυλλάδιο είναι και εκείνο με τη συλλογή των απαραίτητων τηλεφώνων των κηδεμόνων των νηπίων, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την επαλήθευση των στοιχείων, που δόθηκαν την περίοδο των εγγραφών.


Επίσης κατά την ενημέρωση προς τους γονείς, τους τονίζω το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους τους σωστούς διατροφικούς κανόνες, προάγοντας σωστές διατροφικές συνήθειες στο νηπιαγωγείο. Με το φυλλάδιο αυτό τους δίνω ιδέες και προτάσεις για το τι μπορεί να φάει το νήπιο στο σχολείο το πρωί αλλά και ένα πρόγραμμα με ιδέες για μαγειρεμένο υγιεινό φαγητό. 



Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα










2 σχόλια:

  1. Και καλώς το φθινόπωρο. Ελπίζω να ξεκουράστηκες γιατί όλους μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να είναι μια χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.