Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μια βδομάδα και κάτι έμεινε για να γυρίσουμε όλοι...

    και πάλι.
Νέοι συνάδελφοι, νέοι μαθητές και νέοι γονείς. Και το μυστικό, ίσως ένα από τα πιο σημαντικά, για να έχει ο κάθε εκπαιδευτικός μια καλή σχολική χρονιά, νομίζω, ότι είναι η συνεργασία. Γι΄αυτό θεώρησα σκόπιμο να γνωστοποιήσω μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρει ένας γονέας για τη νηπιαγωγό του παιδιού του, το σχολείο, τον τρόπο λειτουργίας του, τις συνήθειες που έχουμε. 
και θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

πρώτα από όλα που μου εμπιστεύεστε και μοιράζεστε μαζί μου το παιδί σας αυτή τη χρονιά. Οι γονείς είναι οι πρώτοι και οι πιο σημαντικοί δάσκαλοι για τα παιδιά τους. Κι εγώ θέλω να σας στηρίξω σε αυτό το δύσκολο έργο.

Ανυπομονώ να τον/την γνωρίσω όσο καλύτερα μπορώ. Ξέρω ότι θα συμπαθήσουμε ο ένας τον άλλον. Θέλω το παιδί σας να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και να μάθει. Γι΄αυτό θα του παρέχω πολλές ευκαιρίες ανακάλυψης και εξερεύνησης.

Θα στηρίξω την ανεξαρτησία του. Θα γιορτάσω και θα επιβραβεύσω τα επιτεύγματά του!

Στην τάξη αυτή είμαστε όλοι δάσκαλοι και όλοι μαθητές. Επιτρέπεται να κάνουμε λάθη. 
Προσπαθούμε μόνοι, προσπαθούμε απ΄την αρχή, προσπαθούμε όλοι μαζί!

Ο χώρος αυτός λοιπόν έχει σχεδιαστεί και είναι κατάλληλος για παιχνίδι. Πέρα όμως από το παιχνίδι, χορεύουμε, τραγουδάμε, παρατηρούμε, δημιουργούμε. είμαστε ευγνώμονες, γιορτάζουμε, ανακαλύπτουμε, κάνουμε ερωτήσεις, παίρνουμε βαθιές ανάσες και διασκεδάζουμε!!!
Οι αγκαλιές, οι χειραψίες και "κόλα πέντε" είναι ευπρόσδεκτα.

Κάθε μέρα, με λιακάδα, συννεφιά, βροχή και χιόνι. Παίζουμε με τα χώματα. Καμιά φορά βρεχόμαστε. Γι΄αυτό τα σχολικά μας ρούχα πρέπει να είναι ρούχα απλά, ρούχα κατάλληλα για παιχνίδι, γιατί σχεδόν πάντα λερωνόμαστε.

Παρόλο που βήχουμε και φταρνιζόμαστε σε μαντίλια, παρόλο που καθημερινά πλένουμε τα χέρια μας, μοιραζόμαστε όλοι τα μικρόβια. Κι όμως... αντιμετωπίζονται  με υγιεινό τρόπο ζωής, καλή διατροφή, ύπνο πολύ.

Μόνο έτσι μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας τις ανακαλύψεις του παιδιού σας, τα κατορθώματα, τις αγωνίες του και τις επιτυχίες του. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στη τάξη, μπορούμε επίσης να συζητάμε μετά το σχολείο για ότι σας απασχολεί, να στέλνετε e-mail ή ακόμα να κάνετε like στο blog της τάξης μας. είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να δείτε τι κάνει το παιδί σας στο νηπιαγωγείο.

γιατί το συμπαθώ, όπως συμπαθώ κι όλα τα παιδιά.
 Δεν είμαι τέλεια αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να είμαστε όλοι καλά.

Καλή σχολική χρονιά


















































1 σχόλιο:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.