Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της Τέχνης

Επαφή με τα έργα Τέχνης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης


Μέσω αυτής της ιστοσελίδας 



δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να αναπτύξει τη χωροαντιληπτική, νατουραλιστική και λογικομαθηματική νοημοσύνη καλλιεργώντας τη δεξιότητα της παρατηρητικότητας, του συντονισμού χεριού και ματιού αλλά και της θετικής στάσης απέναντι στα έργα Τέχνης.
Αρχικά ο παίκτης παρακολουθεί το ταξίδι του εξωγήινου  με διαστημόπλοιο που έρχεται να επισκεφτεί το Μουσείο. Ακολουθώντας τις οδηγίες των παιδιών που συναντά στην είσοδο του Μουσείου ενημερώνεται ότι μπορεί να κινηθεί μπροστά ή πίσω και να περιηγηθεί μέσα στους χώρους του Μουσείου. Μπορεί να σταματήσει σε όποιο έργο Τέχνης επιθυμεί και να το εξερευνήσει.

Η έναστρη Νύχτα του Van Gogh

Πατά με το ποντίκι ο παίκτης επισκέπτης πάνω στην έναστρη νύχτα. Στην οθόνη του εμφανίζεται το παράθυρο εργασίας που έχει στην αριστερή πλευρά τα εργαλεία για να δουλέψει και να εξερευνήσει τον πίνακα.
1. Μεγεθυντικός φακός: Όταν ο επισκέπτης το διαλέξει εμφανίζονται τετράγωνα με χρώματα στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο επισκέπτης πρέπει να διαλέξει εκείνο που θεωρεί ότι υπάρχει στον πίνακα του ζωγράφου. Κάθε φορά που γίνεται σωστή επιλογή συμπληρώνονται τα χρώματα στην παλέτα του ζωγράφου.
2. Πρόσωπο ζωγράφου: Όταν ο επισκέπτης το επιλέγει μαθαίνει πληροφορίες για τη ζωή του κάνοντας κλικ σε αριθμούς.
3. Πρόσωπο αγοριού που ακούει κάτι:  Όταν ο επισκέπτης το πατήσει, θα μπορεί να μετακινήσει το ποντίκι του πάνω στον πίνακα ζωγραφικής για να ακούσει ποιοι ήχοι ακούγονται.
4. Λαμπτήρας:  Όταν ο επισκέπτης διαλέξει το λαμπτήρα θα έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει μια κορνίζα και εκεί να ζωγραφίσει το δικό του έναστρο ουρανό.
5. Μολύβι:  Όταν ο επισκέπτης διαλέξει το μολύβι θα μπορεί να γράψει ένα ποίημα κάνοντας κλικ με το ποντίκι σε λέξεις και να τις σύρει μέσα στο σημειωματάριο στο κάτω μέρος της οθόνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.